DISOLUT Ervaringen

Voedselintoleranties en hun oplossingen

Het wordt bij iedere vorm van voedingssupplement gezegd; een gezonde voeding is belangrijk. Maar hoe doe je dat als je ergens een intolerantie of allergie voor hebt? Om te beginnen is het verstandig deze vast te laten stellen door bijvoorbeeld een huisarts, diëtist of dokter in het ziekenhuis. Dan weet je zeker dat je verder kan werken met een gestelde diagnose.

In dit artikel gaan we in op enkele van de meest voorkomende voedselintoleranties en de verschillende oplossingen die beschikbaar zijn.

Lactoseintolerantie

Lactose-intolerantie, ook wel koemelkintolerantie of hypolactasia, wordt veroorzaakt door een tekort of gebrek aan het enzym lactase. Dit enzym is noodzakelijk voor het afbreken van lactose (natuurlijk melksuiker) tijdens de vertering. Als dit niet of te weinig kan, zal er gisting plaatsvinden. De gevolgen daarvan zijn kramp, winderigheid, buikpijn en/of diarree.

Om deze klachten te verzachten, zijn er voedingssupplementen beschikbaar, zoals Disolact met lactase. Dit bevat lactase waardoor melkproducten of producten met melkbestanddelen op de juiste manier verteerd worden. Maar let op; artikelen met lactose zoals Disolact zijn hierbij niet geschikt voor mensen met diabetes, oftewel suikerziekte.

Fructoseintolerantie

Fructose-intolerantie (niet erfelijke variant!) betekent dat niet alle fructose, ook wel fruitsuiker, in de dunne darm wordt opgenomen door de darmwand. Vaak komt dit door een probleem met het desbetreffende transporteiwit GLUT-5. Er belandt hierdoor fructose in de dikke darm, waar de darmbacteriën ermee aan de slag gaan. Dit resulteert in gasvorming en het vrijkomen van vetzuren en het veroorzaakt klachten in de buik.

Om de opname van fructose te ondersteunen, zijn er Lutomerase capsules beschikbaar, die met de maaltijd ingenomen moeten worden.

Histamineintolerantie

Histamine-intolerantie houdt in dat het lichaam reageert op het natuurlijke eiwit histamine. Dit eiwit is van belang voor de verschillende processen in het lichaam zoals het maag-darm kanaal, longen, afweersysteem, centrale zenuwstelsel en slaapsysteem. Om deze klachten te verlichten, is er Daosin verkrijgbaar. Dit bevat diamine-oxidase wat de histamine in de dunne darm zal verteren zodat het de bloedbaan niet kan bereiken en daardoor het al bestaande (endogene) histaminegehalte niet verhoogd. Let op; voor vegans is dit product helaas niet geschikt aangezien het enzym hieruit verkregen is uit varkensnieren.

Andere oplossingen zijn ProDAO, welke koper, zink en vitaminen bevatten. Hierdoor kan het lichaam zelf beter het benodigde enzym aanmaken. Dit is overigens niet hetzelfde als anti-histamine of anti-histaminicum.

DISOLUT

DISOLUT is een webshop in de wereld van voedingssupplementen die zich specifiek richt op problemen met het maag-darm systeem. Hier kun je terecht voor ondersteuning bij intoleranties voor lactose, histamine en fructose. Voor je bestelt, is het verstandig om alle informatie goed door te lezen, zodat je zeker weet dat het product geschikt is voor je. Ook kun je je vraag aan mij via de chat voorleggen.

Benieuwd wat anderen ervaren verlichting na hun aankoop? Lees de reviews van de relatie ervaringen, meningen en beoordeling van andere consumenten. Zo helpen we elkaar een beetje bij het maken van onze keuzes.

Als je niet weet hoe je moet omgaan met je voedselintolerantie, of je hebt vragen, zoek dan eerst naar professioneel advies bij een arts, diëtist of andere erkende bron. Ze kunnen je een duidelijk beeld geven van wat je kan en kan niet gebruiken. Met de juiste leiding en de geschikte voedingsproducten, kun je het voedselintolerantie spoedig onder controle krijgen.

Reviewspotter.nl

Wij streven naar een transparante markt. Iedereen is vandaag de dag gewend om door verkooppraatjes heen te prikken, omdat consumenten dit tegen elkaar delen. Wij willen dit eerlijk en betrouwbaar aanpakken. Als een bedrijf of winkel een goede service biedt voor de juiste prijs en de klant tevreden is, moet dit bekend gemaakt worden. Dit is de beste manier om bedrijven vooruit te helpen die hun best doen om eerlijk te zijn, daarnaas bieden we consumenten een mogelijkheid om hun mening te laten horen.

Beoordelingen DISOLUT teruglezen

Wil je weten wat andere consumenten over een bedrijf in Nederland denken? Bekijk dan bij reviewspotter.nl wat echte mensen ervaren die al ervaringen met deze bedrijven hebben. Zo ben je voorbereid als je een verzekering, telefoonabonnement, energiecontract of andere aankoop wil doen! Wij verzamelen reviews, ervaringen, beoordelingen en aanbiedingen van verschillende aanbieders zodat je niet langer verder hoeft te zoeken.

Ervaringen met DISOLUT

Ben jij op zoek naar alle beoordelingen en ervaringen over DISOLUT? Dan ben je hier aan het juiste adres omdat je op reviewspotter.nl gemakkelijk alle meningen over deze aanbieder terug kunt vinden. Wil je zelf je mening achter laten? Geen enkel probleem, je kunt in onze commentbox een review over DISOLUT achterlaten. Wil je eerst meer onderzoek doen naar alle mogelijkheden? Dan kun je in onze kennisbank allerlei informatie terugvinden die je kan helpen bij het kiezen van de beste aanbieder.

Daan de Toer
Laatste berichten van Daan de Toer (alles zien)

Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *